top of page
Anchor 1
Gumene taktilne trake za pomoć pri kretanju slijepih i slabovidnih osoba

Uzorci taktilnih karti i maketa

 

Uz korištenje aluminija već naširoko korištenog za karte i tablice, nudimo Vam uzorke taktilnih karti i modele sa snažnim kontrastom boja za trodimenzionalnu reprodukciju zgrada povijesnog i arhitektonskog značenja.

Specifična obrada aluminija nudi odlične rezultate s reljefnim detaljima i kao takav, nudi slijepim osobama precizne informacije o prirodi taktilnih proizvoda, kao npr. mjesto ili zgradu u gradu od umjetničkog značaja može se dotaknuti i na taj način omogućiti slijepoj osobi uživati u umjetnosti.Također na ovaj način slijepe osobe postaju malo više neovisne, jer neovisnost slabovidnih osoba nije samo u mobilnosti, nego i prilika da uživaju u ljepotama koje nudi umjetnost.

 

S istim ciljem stvaramo realnu dimenziju reprodukcije arheoloških nalaza koji se odlikuju različitim teksturama, kako bi se omogućilo slabovidnim osobama mogućnost za istraživanje i na taj način razlikovati dodirom oblik i karakteristike originalnih dijelova, reproducirane dijelove i na kraju dijelove koji nedostaju

bottom of page